13. februar 2013 av Bjørn Åsebø · 0 kommentarer

Alle holdeplasser med Axentia skilt har egen knapp for opplesning av lyd. Dersom man trykker inn knappen vil en syntetisk stemme lese opp hva klokken er og de tre neste avgangene. Lydopplesning er en del av den universielle utformingen og er først og fremst for de som ser dårlig. Uttalen på en del stopp og bruk av forkortelser er fremdeles av ikke bra kvalitet, men skal være nok  til at de som har behov for informasjon via lyd har nytte av dette.

 

 

 

Bjørn (PL)

13. februar 2013 av Bjørn Åsebø · 0 kommentarer

Telemark:

Display er hengt opp i på en rekke holdeplasser. Bildene Grenland ved PP-senteret i Porsgrunn og Travbanen i Skien.

Holdeplasser med display i Grenland:
Herkules, mot Skien
Kjørbekkhøgda, begge sider
Travbanen, begge sider
PP-senteret, begge sider
Moflata, begge sider
Stathelle, begge sider
Myhrene Skole, begge sider

Link til artikkel i Porsgrunn Dagblad (05.03.13)  http://www.pd.no/lokale_nyheter/article6534929.ece

7. februar 2013 av Bjørn Åsebø · 0 kommentarer

Onsdag den 06.03 ble det hengt opp skilt på holdeplassen på Eiktoppen mot Tønsberg.

Onsdag den 06.02 ble de to første skiltene hengt opp i Vestfold. Det var Teie Torv som ble de første til å få display i holdeplassskur i begge retninger. Holdeplasskuret mot tønsberg har også fått montert opp en knapp som kan trykkes for å få opplest lyd. 

Responsen ute på stoppet var veldig positive.

Pr. i dag har vi ca 50 busser som kjører med sanntid, det vil derfor være mye planlagt tid som vises. Se egen artikkel "Hvordan lese skiltene"

Link til artikkel i Tønsberg Blad  tb.no/nyheter/se-nar-bussen-kommer-1.7785658

Bjørn (PL)

5. februar 2013 av Bjørn Åsebø · 0 kommentarer

Axentiaskiltene som vil bli utplassert på 70 steder i Vestfold og Telemark har noen enkle regler som forteller deg om bussen benytter sanntid eller ikke. Når en avgang vises i sanntid, kommuniserer bussen med en server som sender korrigert tid ut til skiltene på holdeplass. Dersom det foran tiden står "ca" betyr dette at tiden som vises ikke er i sanntid. Det er da planlagt tid som vises.

Dersom det ikke står "ca" vises tiden i sanntid. Tiden blir da beregnet i forhold til hvor bussen befinner seg i trase. Dersom bussen er 2 minutter forsinket på et stopp tidligere i trase så vil disse 2 minuttene legges til planlagt tid. Etterhvert vil det tiden bli estimert ved hjelp av en prognose, da vil den ta hensyn til om bussen ofte kjører inn forsinkelser mellom de aktuelle stoppene.

 Visning av sanntid

Bildet over illusterer hvordan dette vises på et holdeplassskilt. Linje 113 til Torød 13.09 vises i sanntid. De to andre avgangene er planlagt tid. Når skiltet viser planlagt tid har ikke  systemet informasjon om hvor bussen befinner seg.

Bjørn (PL)

29. januar 2013 av Vigulf Røren · 0 kommentarer

Velkommen til bloggen vår, her vil du få et lite innblikk i hva vi i IKT avdelingen til VKT jobber med. Det vil mest være stoff fra ikt-avdeling, men noen andre bidrag vil det også være.

Innholdet på disse sidene er kun ment som informasjon og tanker rundt prosjekter og arbeid som ikke er ferdig eller kanskje vil bli ferdig. Du som leser vil kunne få muligheten til å ytre meninger og delta aktivt.

Andre spørsmål som omhandler for eksempel buss tider, priser eller lignende kan du finne informasjon om på www.vkt.no eller tlf 177. Du finer oss også på Facebook.

Det skjer mye spennende i VKT sin IKT avdeling, vi jobber per i dag med mye av de tingene som er etterspurt både av publikum og av bussjåfører. For å kunne informere om dette ønsker vi å bruke denne siden. Tilbakemeldinger kan gis i kommentarfeltet eller på epost blogg@vkt.no Vi ønsker at dere engasjerer dere og deltar!

 

Mvh

Vigulf Semb Røren

Senior Ikt konsulent VKT

 

29. januar 2013 av Vigulf Røren · 0 kommentarer

Her finner du en liten beskrivelse og noen bilder av serverrommet til vkt

23. januar 2013 av Vigulf Røren · 0 kommentarer

 Her har vi en av de tre test skiltene som er montert ut i Grenland

Skiltet er montert på en av holdeplassenene på Kjørbekkhøyden

 

22. januar 2013 av Vigulf Røren · 0 kommentarer

Her kan du lese om de aktuelle prosjektene som IKT avdelingen til VKT jobber med!

Informasjon

 

VKT AS  |  Jens Müllersgate 3 , Postboks 8 Sentrum, 3101 Tønsberg  |  Telefon 33 30 01 00   |  E-post: firmapost@vkt.no
           

Logg inn

Small width layoutMedium width layoutMaximum width layoutMaximum textMedium textSmall textBack Top!