Alle linjer og avganger kjøres som normalt. Dette gjelder også skoleruter

Vår reiseplanlegger her og i appen VKT Reise er oppdatert. 

Vi takker alle som går, sykler og ellers tar hensyn når de reiser kollektivt. 

Skoleskyss: 

I forbindelse med at skolene startet opp har vi utarbeidet generelle retningslinjer i forhold til skoleskyss og smittevern. Retningslinjene for Skoleskyss og smittevern finner du her (versjon 2, 13. mai)

Kapasitet

Kapasiteten om bord er inntil videre redusert for å ivareta Helsedirektoratets og Folkehelseinstituttets anbefalinger for å begrense og forsinke utbrudd av Covid 19. Du kan derfor oppleve at bussen ikke stopper på holdeplassen fordi den kjører med 50 prosent kapasitet, og regnes dermed som full. Du bør derfor beregne god tid når du skal reise med buss. 

Som kunde har du rett til transport innenfor den kapasiteten vi har mulighet til å ha med om bord. Det betyr at reisegarantien ikke gjelder hvis transportmiddelet du skal reise med ikke har plass.

Les mer om vår reisegaranti.

Anbefalt sittekart: 
Sittekart på buss

Tiltak

Vi forsøker å begrense situasjoner hvor kunder og kollektivtrafikkens medarbeidere må ha nær kontakt. Det viktigste er å redusere smittefaren.

 • Billettsalg om bord er stoppet av hensyn både til passasjerer og førere. Billetter må kjøpes på forhånd. 
 • Plakater, informasjonsskjermer og høyttalermelding er tatt i bruk for å minne om anbefalt sitteplassering, avstands- og plassbegrensning. 
 • Alle bør overholde anbefalt avstand og sjåfører kan derfor ikke assistere kunder med særskilte behov. Dette er ikke bare av hensyn til kollektivtrafikkens medarbeidere, men også av hensyn til de med behov for særskilt bistand. Har du behov for assistanse kan du medbringe en ledsager gratis på bussen i denne perioden.  Sjåfør vil fortsatt hjelpe til med å håndtere rullestolheis/rampe i de tilfellene dette er nødvendig, men vil holde en anbefalt avstand.   
 • Renholdet er betydelig trappet opp.
 • Vi har stengt fremste dør og den første seteraden på bussene skal ikke benyttes. 


Billetter

Kjøp enkeltbillett, 24-timersbillett og periodebillett i appen VKT Mobilbillett før du skal ut å reise. 
Last ned appen gratis i App store og Google play. 

Nå kan du også kjøpe billetten direkte i Vipps. Mer info www.vkt.no/vipps

Du kan også fylle opp ditt reisekort med periode i vår nettbutikk. 
Har du allerde reisekort med gyldig periode kan du reise med dette. 

Har du skolekort så skal dette medbringes. Skolekortet gjelder kun på reiser til/fra skolen som tidligere. 

Salgskontor og vårt kundesenter kan også benyttes.  

 

Reiseråd:

 • Dersom du er syk eller kan være smittet skal du ikke reise med kollektivtrafikk.
 • Følg myndighetenes råd og unngå å reise kollektivt om du ikke må. Må du reise - så reis utenfor rush og hold anbefalt avstand. 
 • Bruk sykkel eller gå hvis du har mulighet. Da blir det bedre plass om bord til de som må reise kollektivt.
 • Ikke gå om bord hvis du ikke kan holde anbefalt avstand.
 • Vis hensyn og hold anbefalt avstand på en meter.
 • Følg vårt sittekart og hold 1 meters avstand. Ved behov kan enkelte ståplasser i midten av bussen benyttes. Stå da med 1 meters avstand.  Hvis ingen av plassene er tilgjengelige ber vi deg gå av transportmiddelet.
 • Respekter våre tiltak for å forhindre smitte om bord.
 • Sørg for å ivareta god håndhygiene både før, under og etter reisen. Vær ekstra oppmerksom på dette når du har vært i direkte kontakt med felles berøringspunkter, slik som håndtak, signalknapper, armlener mv. Unngå å berøre flater når det ikke er nødvendig. Vi anbefaler alle reisende å ha med seg hånddesinfeksjonsmiddel på reisen.

 • Følg alle anbefalinger fra helsemyndighetene. 

 
Renholdsrutinene på bussene er forsterket, men det er viktig at alle følger FHIs rutiner om hånd- og hostehygiene.Hvis du ikke lenger kan bruke din periodebillett, enten kjøpt på reisekort eller på appen VKT Mobilbillett, så er det mulig å få resterende dager refundert. Til vanlig kreves sykemelding, men vi gjør unntak i denne perioden (gjeldene fra 12. mars til 15. juni 2020).  Refusjon forutsetter at beløpet for refusjon overstiger kr 100 da det trekkes et ekspedisjonsgebyr på kr 100 når tilbakebetalingen gjøres. Refusjonsbeløpet regnes fra den dagen vi mottar forespørselen om refusjon fra deg. 

Send oss en epost på firmapost@vkt.no  med følgende innhold:

 • Navn, adresse og telefonnummer
 • Kortnummer hvis periodebilletten er på et reisekort
 • Ditt kontonummer