2021 EMW Banner EN

Europeisk mobilitetsuke 16.-22. september

Årets hovedbudskap "Bærekraftig transport".
Publisert: torsdag 16. september 2021 - 06:57
Sist oppdatert: onsdag 22. september 2021 - 22:00

EUROPEISKMOBILITETSUKE 2021 har hovedbudskapet "Bærekraftig transport".

Europeisk mobilitetsuke har som mål å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig, samtidig som du dekker transportbehovet ditt. I 2021 er hovedbudskapet at miljøvennlige reiser er bærekraftige, både for folkehelsa og for miljøet.

Europeisk mobilitetsuke foregår hvert år 16.-22. september.

Årets kampanjevideo:


Hvert skritt, hvert pedaltråkk og hver kollektivreise monner, du får bedre helse og mer energi. Når du føler deg bedre, får du mindre sykefravær og blir en mer kreativ, produktiv og lønnsom ansatt som bidrar til et bedre samfunn!

Få økt velvære

Det er ikke så mye som skal til, du trenger ikke å trene på treningsstudio eller ha dyrt utstyr.  Ved å øke aktivitetsnivået ditt fra ingen aktivitet til en halvtimes aktivitet per dag kan du få åtte år med ekstra god livskvalitet.

Du har ikke tid sier du? Hva med å gå eller sykle til eller fra jobb eller neste fritidsaktivitet? Før du vet ordet av det har du kommet i bedre form, fått økt eget velvære og samtidig bidratt til et bedre samfunn med mindre kø, støy og forurensning. Å stå i kø er ikke god tidsbruk, dessuten skaper køer støy og utslipp.

Store helsegevinster

Beregninger fra Helsedirektoratet viser at hver syklede kilometer sammenlignet med å sitte stille i bil har en beregnet helsegevinst på drøye 25 kroner.

Halvparten av turer med bil er under fem kilometer. Dette er en håndterlig distanse med sykkel og tar dessuten ikke lang tid. Passer det ikke for deg hver dag? Ta fram sykkelen noen dager da!  Hvis du velger å gå fremfor å kjøre bil er helsegevinsten enda større, med en beregnet verdig på drøye 50 kroner per kilometer.

Tilrettelegger for smarte reiser

Hvis du er i bedre form sparer du samfunnet store kostnader på medisiner, sykemeldinger og sykehusopphold.  Helsedirektoratet har beregnet at dersom hele befolkningen i Norge blir aktive vil den potensielle velferdsgevinsten bli på 239 milliarder norske kroner i året.

Vi håper at så mange som mulig velger å reise smart slik at vi sammen kan spare tid og penger og gjøre samfunnet mer trivelig.

Les gjerne mer på http://www.mobilitetsuken.no/

 

Fant du det du lette etter?