Sanntid

  • Sanntid er avgangstider som oppdateres. På reiseplanlegger på web og i app, se etter de gule klokkeslettene, de forteller deg hvor lang som gjenstår til bussen kommer. De hvite klokkeslettene er planlagt rutetid der sanntid ikke er tilgjengelig. De hvite klokkeslettene gir deg oversikt lenger frem i tid.

    På de elektroniske skjermene på holdeplass og rutebilstasjon, se på klokkeslett for avgang. Er klokkeslettet satt opp med «ca.» foran, er det planlagt rutetid etter tabell. Klokkeslettene uten ca. foran, er sanntid.

 

  • Sanntiden beregnes ut fra hvor lang tid bussen normalt bruker mellom to stoppesteder og hvor langt det har kjørt siden siste meldepunkt.

  • Husk at sanntiden er basert på normal kjøretid for transportmiddelet. Hvis det oppstår uforutsette hendelser, som skaper kø og forsinkelser, kan forventet ankomsttid justeres opp og ned i antall minutter.

Du finner sanntid i vår reiseplanlegger på vkt.no, i appene VKT Reise og VKT Mobilbillett.

Løsningen finner du her Buss i kart

Kartet viser bussene i kart slik at du enkelt skal kunne følge med på hvor bussen befinner seg.

Hvordan bruke denne tjenesten:

Velg Holdeplass

Skriv inn holdeplassnavnet du ønsker informasjon om i informasjons panelet. Trykke du på GPS-tegnet så kommer det opp forslag på holdeplasser i området der du befinner deg basert på din gps plassering. Du vil se alle busser som er på vei til valgte holdeplassen i begge retninger.

Du kan eventuelt finne holdeplassen du ønsker ved å trykke på Linjenummeret og følge traseen i listen. Trykk på holdeplassen du ønsker. Du kan også se traseen til ønsket linje i kartet til linjen du har valgt. Finn holdeplassen i kartet. Trykk på sirkelen slik at du får opp navnet på holdeplassen. Trykk deretter engang til for å velge denne.  

Velg Linjene du ønsker å følge

Dersom du kun ønsker å følge bussene til en/flere linjer så kan du velge dette ved å markere Linjenummeret du ønsker å følge ved å trykke på ønsket Linjenummer. 

Hva vises

I informasjonpanelet vil du se de neste bussene som ankommer holdeplassen du har valgt og hvor lang tid det er igjen til bussen kommer. Det grønne tallet viser hvor forsinket bussen er i forhold til planlagt tid. Planlagt tid vises i sort.

Du kan zoome ut og inn i kartet med +/-

Har du tilbakemeldinger på løsningen så send oss en epost til kollektiv@vtfk.no

Fant du det du lette etter?